Over ons

Burgerbezorgdienst is een platform waar vraag en aanbod samenkomen van verzendingen van pakketten en koerierswerkzaamheden tussen burgers onderling.

Nederlanders bedrijven veel handel via het internet. Alleen al op Markplaats.nl worden er dagelijks 277.000  advertenties geplaatst (bron: Markplaats). En dan zijn de overige verkoopsites voor particulieren, zoals Speurders.nl en Ebay.nl, nog buiten beschouwing gelaten. Kortom: er worden veel goederen verkocht op het internet tussen particulieren onderling. Veel van deze verkochte goederen worden verzonden via PostNL.

Al deze goederen moeten uiteindelijk bij de nieuwe eigenaar terechtkomen. Veel producten worden via postbedrijven verzonden of een koper haalt het product zelf op en rijdt daarbij een heel stuk om. Is het dan niet veel handiger om gebruik te maken van andere kanalen en van elkaar?

De oplossing voor logistieke problemen: particulieren die als bijverdienste verkochte producten van verkoper naar koper brengen, een nieuwe dienst met een fijnmazig netwerk. Een nieuw platform voor particulieren: "de Burgerbezorgdienst.nl".

Elkaar helpen versterkt de gezelligheid in ons land. U bespaart bovendien op bezorgkosten en door het efficiënte reizen en vervoeren is het systeem milieuvriendelijk: u helpt mee aan de beperking van CO2-uitstoot.

Hoe werkt het platform van de Burgerbezorgdienst.nl? Het idee is simpel. Vrijwel iedereen reist elke dag. Soms gaat het om dienstreizen voor het werk of  u bent bijvoorbeeld veel op pad als vertegenwoordiger. Of u gaat op familiebezoek, vrienden bezoeken, een dagje eropuit, etc. De meeste mensen vertrekken doorgaans vanuit hun woonplaats. Die reisbewegingen kunnen ze op de site publiceren door hun woonplaats of postcodegebied in te vullen. Hierdoor kunnen particulieren een bezorger zoeken die hun goederen naar de plaats kunnen brengen van degene aan wie ze het artikel hebben verkocht.

Maar het idee gaat verder. Er zijn ook mensen die het leuk vinden om ritjes te maken met de auto. Denk bijvoorbeeld aan gepensioneerden die dagjes uit gaan. Door deze dienst kunnen ze hun brandstofkosten voor dergelijke ritjes terugverdienen of ze kunnen er zelfs geld aan verdienen. Ze brengen een pakje of zending weg en vervolgens gaan ze de stad of het dorp van bestemming ontdekken.

Dit nieuwe systeem van bezorgen leidt tot een groter milieubewustzijn en levert financieel voordeel op, vooral door de huidige hoge benzineprijzen. Mensen kunnen natuurlijk ook goederen meenemen via het openbaar vervoer, zoals de trein.

Mensen die in het bezit zijn van een grote bus of aanhanger kunnen tegen een vergoeding gaan bezorgen. Je zult maar voor een zacht prijsje een groot meubelstuk hebben gekocht via een verkoopsite en alleen maar een fiets bezitten. Of je wilt niemand in je directe omgeving lastigvallen om het meubelstuk op te gaan halen. Door middel van de Burgerbezorgdienst zijn uiteindelijk beide partijen, de koper en de bezorger, tevreden. De eerste bespaart geld en de tweede verdient geld, zonder dat er kosten van een huurbusje of boedelbak aan te pas komen.

Om alle betreffende reisbewegingen in Nederland te kunnen combineren met elkaar is het platform Burgerbezorgdienst gecreëerd: een bezorgnetwerk van vele mensen onderling op internet. Het is bestemd voor mensen die op het gebied van goederenbezorging geld willen besparen of  geld willen verdienen. Daarbij levert de nieuwe bezorgdienst ook nog twee voordelen op: milieubewustzijn en beperking van CO2-uitstoot.

Het platform Burgerbezorgdienst omvat meer dan alleen maar een particuliere bezorgdienst tussen burgers. Wij zorgen er tevens voor dat de zending goed te volgens is via een Track & Trace-systeem, dat de volgende statussen aangeeft: aangeboden, bezorgklus gereserveerd,  opgehaald, onderweg en afgeleverd.

Na de bezorging kunnen de mensen die gebruik hebben gemaakt van een particuliere bezorger, hem of haar feedback geven. Hiermee willen we de betrouwbaarheid en service vergroten van de onderlinge dienstverlening onder particulieren.

burger bezorgdienst


Wachtwoord vergeten
Website laten maken